Alexanderteknik

AT Directions

Maria Buchtlärare i Alexanderteknik:

 

Jag arbetar med ryttare (kurs i Alexanderteknik för ryttare) och musiker, sångare och andra intresserade (kurs i Alexanderteknik).  

Alexanderteknik omfattar det man i dag delar upp i mindfulness, coaching, stresshantering, kroppsmedvetenhet och ergonomi – helt enkelt självkännedom. Metoden är över 100 år gammal och är ett handfast verktyg som underlättar i vardagen. 

 

Skelettet är vårt ramverk och musklerna det som rör oss. All aktivitet, rörelse och tankar, resulterar i muskelspänningar. Muskelspänningar gör att rörelsefriheten minskar och vi får svårare att ta in sensorisk information, något som är av betydelse för ryttare och kuskar. Muskelspänningar påverkar även balansen och följsamheten, viktiga kvalitéer för oss som arbetar med hästar. Alexanderteknik frigör negativ anspänning.

 ———————————————————————————

Feedback om effekter av Alexanderteknik:

Glasögon som inte passar – ”När du kollade om mitt bäcken passade sadeln sa du att jag borde byta glasögon eftersom dom hade negativ inverkan på kroppshållningen – å så gjorde jag och då började ”balansen” komma tillbaka efter hästolyckan. Kunde knappt ta mig ur sängen eller resa mig upp från en stol, vaggade som en skadskjuten pingvin när jag försökte gå. Du lärde mig att benen går av sig själv bara jag lyfte upp knät… lät jag ryggraden vara i balans så kunde ju benen röra sig fritt! Tack Maria!”

Värkande höft – Hur du tror att din kropp ser ut påverkar hur du rör dig och det påverkar med tiden också hur du mår. 10 år med smärta i höften försvann med ett silversmycke.

Synfel – Muskelspänningar i kroppen påverkar allt – inklusive ögonen och därmed hur vi ser. 

Sadel som inte passade rumpanHästen blev öm i ländryggen även om sadeln passade hästens rygg perfekt. Ryttarens bäcken passade inte till sadeln, hon fick ont av framvalvet och satt långt bak i sadeln.

Kontakta Maria,  070-686 8820, maria@horsequality.se eller vårt kontaktformulär