Om HQ

Horsequality Sweden AB bildades 2013 .

Maria Bucht

maria_1

Mitt liv har dominerats av hästar. Som liten red jag på min pappas morbröders arbetshästar när de gjort sitt dagsverke på sommaren. Minst 18 år av mitt liv har jag tillbringat på ridskolor innan jag 1992 köpte häst…eller tre…hur man nu ser på det.

Jag är utbildad civilekonom och har arbetat på revisionsbyrå och som administratör. 2000-2003 utbildade jag mig till lärare i Alexanderteknik. 

 

De flesta kurser jag gått har haft koppling till de hästar jag för stunden haft i stallet. 2007 blev jag practitioner/instruktör i Equine Touch och 2015 Advanced Applid Equine Podiatrist. Jag har ridit för svenska och utländska instruktörer i Centrerad Ridning och klassisk ridning. Gått en ettårig utbildning som unghästtränare hos Rune Olofsson, Sollebrunn (han körde in kronprinsessan Viktorias Lippizanerhästar) och att köra häst lärde jag mig av Alf Olofsson, Wången. Nu deltar jag i Science of Motions on-line kurs IHTC med Jean-Luc Cornille

Utbildningar kopplade till människor är Uneståhls kurs i mental träning och Anatomy Trains via nätet. 

Förutom all den träning det blir av att ha hästarna hemma så tränar jag jujutsu och Wing Chun.  

Mitt favoritord just nu är mångfaktoriellt. Det är mycket och många saker som påverkar hästen och ryttarens relation och samarbete. Ju mer vi vet om hästen som art och som individ, ju mer vi vet om hur utrustning, träning, utfodring, hovar och vi själva påverkar hästen desto klokare blir våra kompromisser och beslut. 

Mitt favoritcitat sammanfattar det bra

”Jag är fortfarande förvirrad, men på en högre nivå.”  ~~ E Fermi

Kontakt: maria@horsequality.se, 070-686 8820

Horsequality Sweden AB   Börjelsbyn 117  952 92 Kalix

Org nr: 556950-5430  innehar F-skatt och ansvarsförsäkring