Sensorbaserad rörelseanalys vid hästköp

Köpa travhäst? Har du kollat stam, tävlingsresultat, lopparkivet, snackat med tränare och kusk? Då är det bara veterinärintyg och det viktiga rörelseintyget som fattas.

Prislappen på travhästar varierar och de grunder som du fattar beslut utifrån likaså. Att provköra och se hästen i ögat är ett sätt medan andra köper hästar osett. Är du tveksam efter att ha sett ett lopp där hästen schabblade med aktionen? Är hästen dyr? Behöver du fler beslutsunderlag? Då kan det vara på sin plats att begära ett objektivt rörelseintyg. 

 

En sensorbaserad rörelseanalys är underlag till rörelseintyg. 

cannon_rorelseanalys

Trav1

 

 

 

 

 

 

 

Hästen får sensorer placerade i senskydd på benen och i speciellt utformade hasskydd. Sensorerna registrerar hästens rörelser som sen analyseras av programvaran GaitSmart Pegasus. Det är möjligt att få rörelseintyg på en travhäst som körs.

 

graf_HQ

I rörelseintyget framgår även på vilket underlag rörelseanalysen gjorts, hur hästens visats och i vilket syfte intyget utfärdats. Vi gör id-kontroll på hästen innan analysen. Rörelseintyget levereras i pappersform vid analystillfället och är daterat och undertecknat av Horsequality Sweden ABs representant.

 

 

Pris: 800 kr per rörelseintyg

Kontakta Maria Bucht, 070-686 8820 eller via kontaktformulär