Horsequality Sweden AB, Maria Bucht

Företaget startades 2013 med syftet att sprida kunskap som underlättar i relationen mellan häst och människa.

Grunden i företaget utgörs av mina erfarenheter som hästägare och de utbildningar jag gått genom åren. 

Jag har haft förmånen att möta många bra lärare, både två och fyrbenta, som på olika sätt har utmanat, inspirerat och format mig i mitt yrkesutövande. 

Bland mina främsta lärare sätter jag alla de hästar jag ägt eller mött, varenda en av dem har fått mig att söka ny kunskap. Den häst som verkligen uppmanade mig att leta efter ett bättre sätt var Sandina, min första egna häst, hon gav mig anledningen att börja denna livsresa.

Alf Olofsson och Rune Olofsson har varit två viktiga inspirationskällor i hästhantering och körning. Som ryttare har jag gått via traditionell ridskoleridning via Centrerad Ridning och klassisk fransk dressyr med Craig Stevens till att 2015 bli elev för Jean Luc Cornille, Science of Motion.

Jag vill ha hövliga hästar och för att få det använder jag en blandning av sunt förnuft, NH, academic equitation och  belöningsbaserad träning.  

Du får två citat av mig som har visat sig vara bra att luta sig mot vid många tillfällen i livet.

”I’m still confused but on a higher level.”
~ E.Fermi

”Do the best you can until you know better and when you know better do better.”
~ M.Angelo

Det är mycket och många saker som påverkar hästen och ryttarens relation och samarbete. Ju mer vi vet om hästen som art och som individ, ju mer vi vet om hur utrustning, träning, utfodring, hovar och vi själva påverkar hästen desto klokare blir våra kompromisser och beslut. 

Ägarens kunskap är hästens främsta skydd. Utbilda dig.