Sanogene

ett dos 90 kr, 4 doser 300 kr, frakt tillkommer

 

Om desinfektionsmedlet Sanogene

Detta desinfektionsmedel dödar snabbt och effektivt alla typer av svamp, bakterier, svampsporer, virus, jästsvamp, mögel och alger. Medlet är miljövänligt och eventuella rester kan hällas ut i avloppet utan att skada naturen. Inga organiska klorföreningar eller dioxiner bildas utan nedbrytningen sker till natriumsalter och vatten.

Viktiga förhållningsorder vid aktivering

De två påsarna med koncentrat blandas i ett plast- eller glaskärl med en storlek som motsvarar den spädning du behöver. När du öppnar påsarna var försiktig för att undvika att det stänker. Blandningen/aktiveringen gör du under köksfläkten och låt fläkten vara på i de fem minuter som det tar för koncentraten att reagera, lösningen blir gulgrön när processen är klar. Färdig blandning späds med vald mängd vatten. Desinfektionsmedlet kan du sen hälla över i PET-
flaskor som du märker upp med spädning och datum. Lösningen är aktiv i 14 dagar. Flaskorna ska förvaras mörkt och svalt, utom räckhåll för barn.

När koncentrat och aktivator reagerar bildas ångor som kan upplevas irriterande. Koncentratet kan irritera hud och ögon. Får du det på huden tvätta med tvål och skölj, får du det i ögonen skölj med rikligt med vatten i 15 minuter. Får någon i sig det, ät bröd och drick mjölk eller drick rikligt med vatten. Undvik att kräkas upp det. Sök läkare om det rör sig om en större mängd.

Hovbad för svåra infektioner – späd med 1 liter vatten

Borsta ut hoven och ta bort alla främmande föremål. Vänj hästen att sätta ner foten i en plastbytta/liten hink. Ställ ner hoven i byttan och häll på desinfektionsmedlet, det är viktigt att det når upp över kronranden. Om mängden inte räcker till att täcka nog mycket måste du blanda mer lösning. Låt hästen stå i hovbadet i 10 minuter. Om hoven är svårt angripen av mikroorganismer så kan du öka effekten genom att linda in hoven i en plastpåse efter hovbadet så att medlet kan fortsätta verka, låt påsen sitta på minst 30 minuter. Desinfektionsmedlet som du använt kan sparas och användas för ett hovbad igen efter 5-6 dagar.

Daglig hovvård i sprayform – späd med 2,5 liter vatten
Enklare sårvård/hudvård – späd med 5 liter vatten

Sanogene Hovdesinfektion