Ryttarutbildning

Målet för ridundervisningen är att öka din förmåga att läsa in vad som händer hos dig och hästen vid ridning så att ni tillsammans kan bli ett harmoniskt ekipage.

Som ridinstruktör är jag lojal med hästen. Det är din uppgift som ryttare att ta hand om hästen och utbilda dig själv så att du kan analysera vilka övningar som stärker hästen för den uppgift du vill ge den.

Utbildningen kan beskrivas som grundträning av häst och ryttare och undervisningen passar för hästar av alla raser och discipliner. 

Ridlektioner

45 minuter kostar 695 kr, resekostnad tillkommer.

Helgkurs för 6-8 deltagare

Grundprogrammet för en helgkurs har skapats utifrån de erfarenheter och feed back som jag fått av kursdeltagare genom åren.

Fredag kväll:
Tre timmar teori, då får du veta mer om tänket bakom AT och SOM.

Lördag:
Ridning 2 x 30 minuter/ryttare, ett pass före och ett efter lunch.

Söndag:
Ridning antingen 2 x 30 minuter/ryttare eller 45 min/ryttare

Eftersom jag undervisar i Sverige och utomlands lämnar jag offert för varje kurstillfälle.

Boka nu
Balans och teori i praktiken
Ryttarutbildning
Horsequality ved Maria Bucht tilbyr undervisning til hver enkelt ekvipasje ut i fra deres individuelle behov.
Maria’s kompetanse innen biomekanikk hos både hest og rytter gir et fantastisk innblikk i ekvipasjens behov, enten det er skjevheter i hesten som rytteren må tenke på eller det er skjevheter/uvaner hos rytter som gjør det vanskelig for hesten å fungere optimalt.
Etter å ha arrangert flere kurs med Maria så er min erfaring at denne instruksjonen setter fokus på det viktige grunnarbeidet for å opprettholde sunn aktivitet med hest uavhengig av om en er sprangrytter, dressurrytter, turrytter eller driver med kjøring.
Ingunn Riddervold Heimdal, Eidsvoll
Maria Bucht … lady, I liked you from the moment that first matter of fact, no nonsense ”f@ck” left your mouth. And it just got better. You are a truly gifted teacher. Your ability to instantly and with eery accuracy read every individual horse and rider, whom you have never before laid an eye on, was awesome. And the absolute precision and focus that you brought to us, while still being totally non judgemental and a such a warm, approachable and fun person was equally awesome. A true horsewoman. Thank you so much 💛

 
Daleen Erasmus, Canterbury, SA
Min upplevelse av att rida för Maria är att hon är en spegel och en katalysator för förändring. Hennes lektioner ger mig en nyckel, låser upp dörren, och sen fortsätter resan i månader efteråt. Hästen uppskattar hennes lugn och tålamod och att ryttaren på ryggen blir i bättre balans. ~ Lina Rönnbäck

 
När jag har ridit för Maria har den mest utmärkande upplevelsen varit hennes guidning att bli mer lyssnade till hästen. Förhålla mig passiv för att kunna ta in vad min häst behöver och därifrån med justeringar i min balans hjälp min häst till balans, kroppsligt och i sinne. ~ Christina Björklund
 
Idag fick jag en aha-upplevelse av rasens typiska drag, som att vara superkänslig, inte sitta ihop någonstans och att vara en direkt spegling av mitt inre. Den vägledning Maria gav mig var fantastisk, holistisk och utmanande. Hennes kunskap om den mänskliga kroppen och i att vägleda en i hur man kan komma till sin yttersta potential som ryttare kändes ”outstanding”. 
 
~ A.S
Efter att ha varit med på tre kurshelger med Maria Bucht vet jag att Maria har en enastående förmåga att delge kunskap på bästa sätt för att främja inlärning. Maria är humoristisk, tydlig och möter ekipaget precis där man är. 
 
Det skapas en fantastiskt härlig stämning i gruppen när alla får känna sig trygga och ta plats. Jag får värsta energipåslaget av att vara med och mår så himla bra både till kropp och själ. Min häst, som precis som jag, gärna får prestationsångest känner av stämningen på kursen och kan vara närvarande och lugn istället för att bli stressad och låst. 
 
Jag får som lyckokänslor av sympatiska hästmänniskor och Maria är en sådan.
 

 

 

 
Joanna Davies och Otis